Kapcsolat

Sollux General Kft.

Cím: 9400 Sopron,
Gyertyamártó utca 4.

Központ: +36 99 511 800

Titkárság: Némethné Naisz Erika
+36 99 511 805
titkarsag@sollux.hu

Kereskedelem:
Végerbauer Balázs

+36 70 338 0410 
vegerbauer@sollux.hu

Sinkovits Péter
+36 30 435 1472
sinkovits@sollux.hu

Beépítés: Horváth Tibor
+36 70 338 0406
horvath@sollux.hu

Termelés: Csóka Bálint
+36 30 299 8221
csokabalint@sollux.hu

Nyitvatartás


Mire kell figyelni árnyékoló vásárlásakor?

2021.01.01.

Új beépítés vagy felújítás?

Az árnyékoló választásakor a legfontosabb szempont, hogy új beépítéshez vagy használt ingatlan felújításához keresünk-e árnyékolót. Míg egy új ház esetében az árnyékoló típusa, mérete és beépítésének módja már a tervezési szakaszban kiválasztható, felújításkor csak az ingatlan adta lehetőségekhez tudunk alkalmazkodni. Új ház esetében érdemes esztétikusabb, vakolható belső tokos árnyékolót választani. Felújításkor viszont legtöbbször be kell érnünk a külső tokos megoldással, ami sajnos felhúzáskor az ablak méretéből is levesz.

Redőny vagy zsaluzia?

Az árnyékolóválasztásunk következő fontos kérdése, hogy redőnyt vagy zsaluziát tegyünk-e inkább a nyílászárók elé. A kérdés viszonylag egyszerűen megválaszolható, ha tisztában vagyunk a saját igényeinkkel. 

A zsaluzia leginkább egy kültéri reluxához hasonlítható, ami a lamellák segítségével könnyedén mozgatható. Tartós és könnyen javítható. Nagyon jól passzol a mai modern házak megjelenéséhez, gyönyörű és látványos. A lamellák dőlésszöge igény szerint állítható, ezzel egyszerűen szabályozható a helyiségbe áramló fény mennyisége. Hátránya, hogy nem lehet vele teljesen besötétíteni, szélsőséges időjárási körülmények között nem annyira stabil, mint a redőny, és modern megjelenése miatt az ára is magasabb. 

A redőny nagy előnye, hogy teljes sötétséget tudunk teremteni vele az otthonunkban, a lamellák dőlésszöge viszont nem állítható. A redőny lamellái tokban helyezkednek el, két oldalt, vezető sínben ereszthetők le és fel, emiatt stabilabb, jobban ellenáll az időjárási körülményeknek és a külső behatásoknak. A redőny olcsó és tartós megoldás otthonunk árnyékolására.

Műanyag, alumínium vagy fa?

Az árnyékoló anyagát tekintve leginkább az ár és az egyéni ízlés lesz a meghatározó a választás során. A műanyag változat a legolcsóbb megoldás, a hagyományos fehér mellett azonban a RAL színskála szinte teljes palettájából választhatunk. A mai, modern műanyag nyílászárók ellenállnak az UV sugárzásnak, megőrzik színüket, extra felületvédelemmel is kérhetők. 

Az alumínium árnyékolók esztétikusabbak, modernebbek és tartósabbak, mint műanyag társaik. Ennek megfelelően az áruk is magasabb. 

A faredőnyöket napjainkban kevesebben választják, mert bár szépek, rendszeres gondozást igényelnek, nagyobb a helyigényük és a kezelésük is nehézkesebb. 

Hőszigetelési képesség

A mai modern árnyékolók eredeti funkciójuk mellett részt vállalnak a ház vagy lakás hőszigetelési feladataiban is. Egy megfelelően, hőhíd mentesen beépített redőny vagy zsaluzia segít távoltartani a hideg levegőt, nyáron pedig az ablakfelületek eltakarásával megakadályozza azok felmelegedését. Ezáltal jelentős összeget spórolhatunk a fűtésszámlán. Ennek a szempontnak leginkább a redőnyök képesek megfelelni.

Méretek és színek 

A korszerű gyártási technológiáknak köszönhetően az árnyékolók színének és méretének csak az elképzeléseink szabnak határt. Bár az alumínium árnyékolók színe kötött, a műanyag redőnyök színe a fehér mellett a RAL színskála bármely árnyalatában elérhető. A standard méretek mellett a redőnyök és zsaluziák is egyedi méretekben, akár 3 méteres szélességben is rendelhetők.

Gurtni, zsinór, tekerő kar vagy motor?

Leginkább a kényelmi szempontok befolyásolják, hogy az árnyékolónkat milyen módon fogjuk működtetni. A legtöbben még mindig a gurtnis, zsinóros vagy tekerő karos megoldásokat választják, pedig már árban is elérhető közelségbe kerültek a motoros változatokat. Ezeket ráadásul az okosotthon rendszerre is rá lehet kötni, így könnyedén automatizálhatjuk vagy mobilról, tabletről is vezérelhetjük a működésüket.

Minőség és ár

És persze az árnyékoló választáskor nem elhanyagolható szempont az ár sem. Érdemes azonban nem elsősorban abból kiindulni, mert az ár általában a minőséget is tükrözi. Zsaluzia vagy redőny vásárlásakor ezért mindenképpen ajánlott szakemberrel is beszélni, meghallgatni a tapasztalatait és javaslatait, mert sok bosszúságtól, későbbi kényelmetlenségtől óvhat meg bennünket. 

Árnyékoló vásárlás előtt áll? Kérjen segítséget szakértő kollégáinktól »

Mire kell figyelni árnyékoló vásárlásakor?

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!

Hozzászólok

!
!
!

!Kötelező elfogadni!


Vissza az előző oldalra!
Sollux General Kft. - Magyar