Kapcsolat

Sollux General Kft.

Cím: 9400 Sopron,
Gyertyamártó utca 4.

Központ: +36 99 511 800

Titkárság: Némethné Naisz Erika
+36 99 511 805
titkarsag@sollux.hu

Kereskedelem:
Végerbauer Balázs

+36 70 338 0410 
vegerbauer@sollux.hu

Sinkovits Péter
+36 30 435 1472
sinkovits@sollux.hu

Beépítés: Horváth Tibor
+36 70 338 0406
horvath@sollux.hu

Termelés: Csóka Bálint
+36 30 299 8221
csokabalint@sollux.hu

Nyitvatartás


Mennyibe kerül egy ablakcsere?

2021.01.01.

Az ablakcsere árának összetevői:

A profil

Az új nyílászáró minőségét nagyban befolyásolja az ablakkeret, azaz a profil kialakítása. Általánosságban elmondható, hogy a profilvastagság, a kamrák számának és a szigetelő gumitömítések számának növekedésével egyenes arányban nő az ablak ára is. Cserébe viszont jelentősen jobb hang- és hőszigetelési értékek is elérhetők. A profil árát befolyásolhatja, hogy egyszerű fehér, vagy esetleg színes, por- és szennyeződésálló réteggel bevont, vagy sima, faerezetes vagy metálfényű ablakkeretben gondolkodunk-e.

Az ablaküvegek száma és vastagsága

Az ablak felületének 90%-át az ablaküveg adja, ezért jelentősen változtathat az áron, hogy 2 vagy 3 rétegű üveggel ellátott ablakot szeretnénk-e, illetve szintén befolyásoló az ablaküveg vastagsága is. Az egyre népszerűbb 56 mm-es üveg nyilvánvalóan drágább lesz, mint a 48 mm-es, cserébe viszont passzívházelőírásoknak megfelelő hőszigetelési értékek is elérhetők.

Fontos tudni, hogy a fűtési energia akár 25-30%-a is az ablakokon át távozhat. Így egy magasabb hőszigetelési értékű ablak ára nem azonnal, hanem 15-20 év alatt, a rezsiköltségben is megtérül.

Számolni kell a kiegészítőkkel is

Az ablakcsere árát befolyásolja az ablak mellé választott kiegészítők száma, típusa és mérete is. Az ablakcserével egyidőben kell ugyanis kiválasztani a párkányokat és könyöklőket, és célszerű azonnal megtervezni a szúnyoghálókat és az árnyékolókat is. Ez utóbbiak egyes típusát rögtön az ablakcserekor be is kell építeni, vannak azonban utólag is felszerelhető típusok, amelyek beépítését akár hónapokkal vagy évekkel későbbre is időzíthetjük. 

Érdemes szakemberre bízni a beépítést

Az ablakcsere minden család számára anyagilag megterhelő lehet, ezért sem szabad spórolni a beépítés költségein és érdemes inkább tapasztalt szakemberre bízni. Egy rosszul beépített ablak mellett ugyanis hőhíd keletkezhet, ami még egy jó hőszigetelésű ablak hatékonyságát is jelentősen befolyásolhatja. Ráadásul csökkentheti ablak élettartamát és akár a garancia érvényességére is hatással lehet.

Jól látszik tehát, hogy egy ablakcsere árát és költségeit számos tényező befolyásolja és teljesen pontos árat csak az igények meghatározását követően lehet mondani. Forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik segítenek kiválasztani az Ön számára legalkalmasabb, ár-érték arányban is ideális nyílászárókat!

Ajánlatot kérek » 

Mennyibe kerül egy ablakcsere?

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!

Hozzászólok

!
!
!

!Kötelező elfogadni!


Vissza az előző oldalra!
Sollux General Kft. - Magyar