Kapcsolat

Sollux General Kft.

Cím: 9400 Sopron,
Gyertyamártó utca 4.

Központ: +36 99 511 800

Titkárság: Némethné Naisz Erika
+36 99 511 805
titkarsag@sollux.hu

Kereskedelem:
Végerbauer Balázs

+36 70 338 0410 
vegerbauer@sollux.hu

Sinkovits Péter
+36 30 435 1472
sinkovits@sollux.hu

Beépítés: Horváth Tibor
+36 70 338 0406
horvath@sollux.hu

Termelés: Csóka Bálint
+36 30 299 8221
csokabalint@sollux.hu

Nyitvatartás


Alumínium vagy műanyag nyílászáró? Melyiket válasszam?

2021.01.01.
  1. szempont: a ház megjelenése és az egyéni ízlés

Az új építésű házak gyakran követik a modern építészeti megoldásokat. Egyre divatosabb a az antrazit és a színes nyílászárók megjelenése, és egyre inkább merülnek fel egyedi igények is a megrendelők részéről. Ehhez a műanyag nyílászárók változatos formavilágukkal, szinte határtalan színválasztékukkal és a felületi fóliáikkal maximálisan képesek alkalmazkodni. Így az egyszerű, fehér megjelenés mellett a műanyag nyílászárók megengedik az egyéni igények és stílusok kibontakozását, miközben a karbantartásuk is könnyű.
Az egyszerűbb alumínium nyílászárók leginkább ipari jellegű épületeken jelennek meg, a mai modern építészeti elvárásokhoz illeszkedő kialakítás viszont az árban köszön vissza.

  1. szempont: megbízhatóság és tartósság 

Élettartam és stabilitás szempontjából viszont éppen az alumínium ablakok felé billen a mérleg nyelve. Ezért a Sollux műanyag ablakok gyártásakor is mindent megteszünk a stabilitás növelése érdekében. A műanyag ablakok nagy előnye, hogy mérettartók és tartósak, az akár 88 mm-es beépítési mélységnek köszönhetően pedig a stabilitásuk is kiemelkedő a piacon. A műanyag jellegéből adódik ugyanakkor, hogy idővel elöregszik, porózussá válhat és kifakulhat, ez speciális bevonatokkal jelentősen késleltethető.

  1. szempont: hő- és hangszigetelés minősége

Ha szeretnénk, hogy az alumínium ablakok is megfeleljenek napjaink hőszigetelési elvárásainak, akkor különleges műszaki megoldásokat kell alkalmazni, hiszen alapvetően az alumínium ablakok hőszigetelése nem megfelelő. 

Ezzel szemben a műanyag ablakok hőszigetelési képességei kimagaslók. A profilmélység vastagságával, az üvegrétegek számának növelésével, valamint a légkamrák és gumitömítések ideális elhelyezésével pedig az értékek tovább növelhetők. Nem véletlen, hogy a legtöbb passzívházba is műanyag ablakokat szerelnek.

  1. szempont: biztonságtechnikai tulajdonságok

A nyílászáró biztonságtechnikai szempontjait leginkább a kialakításukhoz használt vasalat minősége határozza meg, ez a szempont független a nyílászáró anyagától. A Sollux műanyag ablakok gyártása során ugyanakkor kiemelt figyelmet kapnak a biztonságtechnikai szempontok, még az extra széles profilok esetében is.

  1. szempont: az ár mellett sem mehetünk el szó nélkül

Mivel a nyílászárók ára egy új építés esetén akár a ház értékének akár 12-20%-át is adhatja, ezért bizony kiválasztás egyik lényeges szempontja az ár. A műanyag nyílászárók alapvetően olcsóbbak, mint az alumínium változatok, utóbbiak esetében a megfelelő hőszigetelés és a minőségibb megjelenés tovább növeli az árakat.
Az egyszerűbb műanyag nyílászárók árban is könnyen elérhetők, hátrányuk viszont, hogy a megjelenésük is egyszerűbb, tucatmegoldásnak tűnik. Az egyedibb megoldások, vastagabb profilok, jobb hőszigetelési értékek és magasabb biztonságtechnikai szempontok esetén természetesen a műanyag nyílászárók árai is felfelé kúsznak, de még mindig elérhetőbb magasságban maradnak az alumínium nyílászárókhoz képest. 

Tény és való, hogy egy igényes, szép kidolgozású alumínium ablak gyönyörű látvány lehet, a modern ablakgyártási technológiáknak köszönhetően viszont ugyanazt az optikai hatást már minőségi műanyag nyílászárókkal is el tudjuk érni, töredék áron. 

Ön is gyönyörű ablakokat szeretne?
Kérjen ajánlatot Sollux nyílászárókra itt »

Alumínium vagy műanyag nyílászáró? Melyiket válasszam?

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!

Hozzászólok

!
!
!

!Kötelező elfogadni!


Vissza az előző oldalra!
Sollux General Kft. - Magyar