Kapcsolat

Sollux General Kft.

Cím: 9400 Sopron,
Gyertyamártó utca 4.

Központ: +36 99 511 800

Titkárság: Némethné Naisz Erika
+36 99 511 805
titkarsag@sollux.hu

Kereskedelem:
Végerbauer Balázs

+36 70 338 0410 
vegerbauer@sollux.hu

Sinkovits Péter
+36 30 435 1472
sinkovits@sollux.hu

Beépítés: Horváth Tibor
+36 70 338 0406
horvath@sollux.hu

Termelés: Csóka Bálint
+36 30 299 8221
csokabalint@sollux.hu

Nyitvatartás


7 legnagyobb hiba, amit SOHA ne kövessen el ablakvásárláskor

2021.01.01.

 

  1. Ne döntsön kizárólag ár alapján

Az ablakcsere vagy új ablak beépítése komoly kiadás, bármekkora is legyen az ingatlan. Azonban óvva intjük attól, hogy kizárólag az ár vagy egy akcióban meghirdetett %-os kedvezmény mértéke alapján döntsön. Az ablakok ára tükrözi a felhasznált anyagok minőségét, az üvegrétegek számát, a kamrák számát és a hőszigetelés mértékét. Ha pedig a széltől való védelmen kívül a hideg, a meleg és a zajok ellen is védekezne, akkor nézzen a számok mögé, és vizsgálja meg, mennyiben felel meg ezeknek a szempontoknak a választott ablak.

  1. Ne hagyja figyelmen kívül a hőszigetelési képességet

Gondolta volna, hogy otthona melegének akár 25-30%-a is távozhat az ablakokon keresztül? Ebből következik, ha jó hőszigetelő tulajdonságú ablakot választ, azzal jelentős fűtésköltséget is megtakaríthat.
A választás során ajánlott szem előtt tartani a teljes szerkezet hőáteresztő képességét. Az Uw = 1,0 W/m2K már jó értéknek számít, de minél kisebb ez a szám, annál több energiát spórolhatunk.

  1. Ne becsülje le a garancia időtartamát

Ablakot nem 1-2, sokkal inkább 15-20 évre választunk, ezért közel sem mindegy, hogy a gyártó milyen garanciát vállal a nyílászáróra. Érdemes neves, több évtizedes múlttal rendelkező, magyar ablakgyártó ablakai között választani, mert így a garanciát nagyobb eséllyel érvényesíthetjük még akkor is, ha esetleg a forgalmazó néhány év múlva már nem létezik.

  1. Ne vásároljon referenciákkal nem rendelkező cégtől

Az utóbbi időben rengeteg ablakforgalmazó jelent meg a piacon. Ha leellenőrizhető, hiteles referenciával rendelkező gyártót, forgalmazót választ, akkor a beépítés is gördülékenyebben zajlik, kevesebb problémával találkozhat és az ablaka minőségével is elégedettebb lehet.

  1. Ne akarja házilag megoldani a beépítést

Az ablakbeépítés drága, ezt senki nem vitatja. Éppen ezért nem mindegy, hogyan kerül beépítésre. Sokszor lehet megoldani olcsóbban egy ismerőssel a beépítést, fontos azonban tudni, hogy ahhoz, hogy az ablak pozitív tulajdonságai minél inkább érvényesülni tudjanak, ne keletkezzen hőhíd, és a garanciális feltételek is maximálisan teljesülhessenek, érdemes az adott ablaktípus beépítésében tapasztalt szakembert választani.

  1. Ne feledkezzen meg a párkányokról és a szúnyoghálóról sem

A nyílászárók választásakor nem elegendő csupán az ablakok árát nézni, hiszen az ablakpárkányokat is cserélni kell, és ajánlott a szúnyoghálókkal is számolni, ha nyugodt, vérszívó vendégektől nyugodt éjszakákat szeretnénk. Ajánlott a párkányokat és a szúnyoghálókat az ablakválasztáskor megrendelni, mert az utólagos beépítés mindig több hibalehetőséget hordoz magával, az extra költségekről és a koszról nem is beszélve. 

  1. Ne felejtse el az árnyékolókat is azonnal megrendelni

A fentiek ugyanígy érvényesek az árnyékolókra is. Hiszen sokkal egyszerűbb, költséghatékonyabb és esztétikusabb is az árnyékolók beépítése, ha az az ablakbeépítéssel egyidőben történik. 

Maradt még kérdése az ablakvásárlással kapcsolatban? Tegye fel szakértő kollégáinknak, kérjen személyre szabott árajánlatot »

7 legnagyobb hiba, amit SOHA ne kövessen el ablakvásárláskor

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!

Hozzászólok

!
!
!

!Kötelező elfogadni!


Vissza az előző oldalra!
Sollux General Kft. - Magyar