Kapcsolat

Sollux General Kft.

Cím: 9400 Sopron,
Gyertyamártó utca 4.

Központ: +36 99 511 800

Titkárság: Némethné Naisz Erika
+36 99 511 805
titkarsag@sollux.hu

Kereskedelem:
Végerbauer Balázs

+36 70 338 0410 
vegerbauer@sollux.hu

Sinkovits Péter
+36 30 435 1472
sinkovits@sollux.hu

Beépítés: Horváth Tibor
+36 70 338 0406
horvath@sollux.hu

Termelés: Csóka Bálint
+36 30 299 8221
csokabalint@sollux.hu

Nyitvatartás


3 bevált tipp, ha spórolna az ablak költségén, de nem enged a minőségből

2021.01.01.

Íme 3 bevált tipp a tökéletes ár-érték arányú ablak kiválasztásához

 1. Ne engedjen a jó hőszigetelési képességből

  Ön tudta, hogy a fűtési energia akár 25-30%-is távozhat az ablakokon?

  Alapvetően egy minőségi ablak árát a beépítés mélysége, a profil kialakítása, a kamrák és gumitömítések, valamint az ablaküvegek száma és vastagsága határoz meg. És éppen ezek azok a tényezők, amelyek az ablak hang- és hőszigetelési értékeit is adják. Vagyis ezektől függ, mennyire szigetel majd az ablak, milyen mértékben képes a hideget kint, a meleget pedig bent tartani és képes ellenállni a nyári forróságnak. Egy olcsó, rosszabb minőségű ablak árát nem a vásárláskor, hanem a következő 15-20 évben a használat során, rezsiköltségként fizetjük meg igazán. 

  Ha jó hang- és hőszigetelő képességű ablakot szeretne, akkor érdemes az ún. Uw értéket figyelembe venni, ami a teljes ablak hőszigetelő és hőátbocsátási értékét jelöli. Minél kisebb ez a szám, annál jobban szigetel az ablak. Az 1,0 W / (m2K) Uw érték ár-érték arányban már megfelelőnek tekinthető.

 2. Spóroljon rezsiköltséget az árnyékolókkal

  Az okosotthon (okosotthon aloldalra) gondolata még sokak számára futurisztikusnak és elérhetetlennek tűnhet, pedig a modern intelligens otthon technológiák és eszközök fejlődésével az árak már földközelbe értek, és az okosotthonok akár néhány százezer forintból is megvalósíthatók.

  A kényelmi és biztonsági szempontok mellett az okosotthonok jelentősége pedig valójában az energiamegtakarításban, azaz a spórolásban mutatkozik meg. A programozott redőnyök ugyanis alkalmazkodva az aktuális időjáráshoz a legideálisabb időpontban engednek vagy éppen emelkednek fel, így nem engedik felmelegedni a lakást a nagy nyári forróságban, és megakadályozzák a meleg levegő idő előtti távozását a nagy téli hidegekben. Ezzel az otthonunkban mindig ideális klímát biztosíthatunk, miközben az egyszeri beruházással jelentősen csökkenthető a rezsiköltség. Érdemes ezért az ablak vásárlásakor az árnyékolókat és az okosotthon megoldásokat is számításba venni.

 3. Bízza szakemberre a felmérést és a beépítést
   

  Bár egy ablaknyílás méretének felmérése egyszerűnek tűnhet, számos, fontos szempont miatt érdemes mégis szakemberre bízni. A tapasztalt szakember ugyanis figyelembe veszi az előforduló falszerkezeti hibákat, a habkitöltés miatt szükséges helyigényt, a külső szigetelést, a későbbi redőny miatt szükséges tokszélesítő és magasító szükségességét stb.

  Csak így biztosítható, hogy az egyedileg legyártott ablak tökéletesen illeszkedik majd az ablaknyílásba. 

  Nem mindegy ugyanakkor a beépítés minősége sem. A szakszerűtlen beépítés eredményeként ugyanis még a kiváló hőszigetelő képességű ablaknál is keletkezhetnek hőhidak és sérülések. Ami jelentősen megemeli az elsőre olcsónak tűnő ablak árát.

  A beépítést követően max. 3 hónapon belül el kell távolítani a profilvédő fóliát, mert a napsugárzás hatására belesülhet a műanyag profilba, amit később már nem lehet eltüntetni. További építési munkálatok esetén pedig mindenképpen be kell fedni az ablakokat, hogy elkerüljük az egyéb sérüléseket.

   

Érdekli, hogy spórolhat még többet az ablakokkal?
Kérjen időpontot szakértő kollegánktól »

3 bevált tipp, ha spórolna az ablak költségén, de nem enged a minőségből

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!

Hozzászólok

!
!
!

!Kötelező elfogadni!


Vissza az előző oldalra!
Sollux General Kft. - Magyar