Válasszon a menüből!

Sollux TOP nyílászárók


Otthonába a legjobbat!

     

A KBE System_70 profilból készült Sollux TOP nyílászárók másik előnye a biztonság. A nagyobb beépítési mélység lehetővé teszi az erősebb üvegek használatát. Az ablaktokban mélyen ülő biztonsági vasalatok használatával, a kiemelés elleni védelem fokozható.

Ezért a nyílászárói kiválasztásánál kompromisszumok nélkül döntsön azon megoldások mellett, melyeket a fentiekben vázolt előnyök figyelembevételével hoztak létre.

A Sollux TOP nyílászárócsalád a technika legújabb ismeretei szerint lett kifejlesztve. Az igényes építtetők, kivitelezők nyílászárókkal szemben támasztott legkényesebb igényeit is kielégíti.

 
  • 5 légkamra, fokozott hő- és hangszigetelés (Uw=1,3W/m2K)
  • 70mm-es beépítési mélység
  • 3mm-es anyagvastagság, extrém stabilitás
  • fokozottan hőszigetelő üvegezés (Uw=1,0W/m2K)
  • világoszürke gumitömítés (színes profilnál fekete)
  • többféle színben, faerezet mintával is
  • Roto NT biztonsági vasalattal
  • hibás működtetésgátlóval és résszellőzőtetővel ellátva
A KBE System_70mm segít Önnek a fűtési költségek megtakarításában, ezen kívül érezhetően növeli otthonában a kényelemérzetet. Az új fejlesztésű 5 kamrás technológia, valamint a Sollux TOP nyílászárók nagyobb beépítési mélysége gondoskodik a fokozott hőszigetelésről.

 

Hőszigetelés

 

Amikor egy családban felvetődik az ablakcsere gondolata, az esztétikai szegmensen túl a legfontosabb ok a cserére az ez által elérhető energia megtakarítás. Napjainkban az energiahordozók ára rohamosan növekszik, így nagyon fontos szemponttá vált a takarékosság.

A jó minőségű hőszigetelő üvegek legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy háromrétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent.

Ennek a hőszigetelő szerkezetnek mérhető fizikai jellemzői vannak. A legfontosabb ilyen jellemző az "u" érték (korábban "k" érték), amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hő veszteséget mutatja.

Műanyag nyílászáróinkba fokozottan hőszigetelő üveget építünk,
melynek "u" értéke 1,0W/m2K.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hőveszteség 10oC benti-kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,1 Wattot négyzetméterenként.

Technikailag ez úgy érhető el, hogy a lakótér felőli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém bevonattal (Low-E réteggel) látják el, és a két üveg közti teret argongázzal töltik fel.

Hőkibocsájtási tényező

A KBE System_70 profilból készült Sollux TOP nyílászárók másik előnye a biztonság. A nagyobb beépítési mélység lehetővé teszi az erősebb üvegek használatát. Az ablaktokban mélyen ülő biztonsági vasalatok használatával, a kiemelés elleni védelem fokozható.

Mindezek mellett vastagabb, hangszigetelő üvegek is a szerkezetbe építhetők, melyek felveszik, illetve megakadályozzák a hanghullámok terjedését, a mélyebb tokprofil és az 5 szigetelő légkamra segítségével. A hangszigetelés fontosságáról bővebben olvashat weboldalunkon a "Jó tudni" menüpont alatt.